Ana Sayfa » islamiyetPopüler Sohbetler » 2024 Dini Günler Takvimi

2024 Dini Günler Takvimi


2024 Dini Günler Takvimi

2024 Dini Günler Takvimi ile Bayram ve Kandil Tarihleri

Müslümanlar için önemli bir zaman dilimi olan dini günler, Hicrî takvime göre belirlenir ve Miladî takvime göre 11 gün önce kutlanılır. Bu nedenle Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve Kandil günleri her yıl değişiklik gösterir. 2024 yılında Kandil ne zaman? Ramazan ne zaman başlıyor? Kandil tarihleri nedir? Tüm bu soruların cevapları için 2024 Dini Günler Takvimi rehberimizi takip edin.

Ramazan Ne Zaman Başlıyor?

Müslümanlar için ibadet dolu bir aydır. Oruç ayı boyunca oruç tutmak, dua etmek ve sadaka vermek gibi ibadetler yapılır. Ramazan, İslam takvimine göre dokuzuncu aydır. 2024 yılı Ramazan ayı 11 Mart Cumartesi akşamı başlayacak ve 9 Nisan salı günü sona erecektir.

Ramazan Bayramı Ne Zaman?

Ramazan Bayramı, Ramazan ayının ardından gelir ve Müslümanlar tarafından ulusal bir bayram olarak kutlanır. 2022 Ramazan Bayramı 10 Nisan Çarşamba günü başlayacak ve 12 nisan Cuma günü sona erecektir.

Kurban Bayramı Ne Zaman?

Kurban Bayramı, Hz. İbrahim’in Allah’a olan bağlılığını ve fedakarlığını kutlamak için önemli bir gündür. 2024 Kurban Bayramı 16 Haziran Pazar günü başlayacak ve 19 Haziran Çarsamba günü sona erecektir.

Kandil Günleri Listesi 2024 Kandil geceleri tarihleri:

  • 11 Ocak 2024 : Regaib Kandili
  • 6 Şubat 2024: Miraç Kandili
  • 24 Şubat 2024: Berat Kandili
  • 14 Eylül 2024: Mevlid Kandili
  • 5 nisan 2024 : Kadir gecesi

Üç aylar içinde dört kandil gecesi bulunmaktadır. Bunlar Regaip, Miraç, Berat ve Mevlid kandilleridir. Bu gecelerde Müslümanlar Allah’a yakınlaşmak için namaz kılar, Kur’an okur, zikir yapar ve salavat getirirler.

Regaip Kandili: Bu gece, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) annesi Hz. Âmine’nin hamile kaldığı gece olarak kabul edilir. Dua ve ibadet edilerek Allah’ın rahmet ve mağfiretine nail olunmaya çalışılır.

Miraç Kandili: Bu gece, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) Mekke’den Kudüs’e, oradan da semaya yükselerek Allah’la görüştüğü gece olarak bilinir. Namaz, Kur’an, zikir ve salavat okunarak Allah’a yakınlaşmaya çalışılır.

Berat Kandili: Bu gece, Allah’ın kullarını bağışladığı, günahlarını affettiği ve dualarını kabul ettiği gece olarak anılır. İnsanlar, Allah’tan af dilemeye, tövbe etmeye, hayır ve hasenat yapmaya yönelik ibadetlerde bulunurlar.

Mevlid Kandili: Bu gece, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) dünyaya teşrif ettiği gece olarak kutlanır. Peygamber Efendimiz’in hayatı, ahlakı, sünneti ve örnekliği anılarak ona sevgi ve saygı gösterilir.

Kadir Gecesi:  Bin aydan daha hayırlı olan bu gecei kadr süresinde bahsedilmektedir, ve tan yeri ağarana kadar esenlik vardır.

İslami Sohbet ve Dini Sohbet katılmak için, ücretsiz ve kolay bir şekilde giriş yapabileceğiz Mobil chat web sitemize bekleriz. MuslumanlarFm Radyomuzu dinlemek için, islami radyo‘ya tıklayınız.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir