Ana Sayfa » islamiyet » 2022 Dini Günler

2022 Dini Günler


2022 Dini Günler

2022 Dini Günler Takvimi

İslam dünyasında ve ülkemizde dini gün ile dini bayramların önemi ve değeri çoktur. Özellikle Anadolu’dan Marmara bölgesi, Trakya bölgesi vb bölgelere çalışmak için gelen ve gurbette çalışan gurbetçilerimiz tatillerini dini bayramlar ile birleştirerek sılaya tatile dönmektedirler.Her sene Müslümanlar Ramazan bayramı ve Kurban bayramlarını coşkuyla kutluyorlar.Günümüzde kullandığımız Miladi takvimle dini günleri belirleyen Hicri takvim arasında ki fark yüzünden dini bayramlar her sene farklı farklı tarihlerde kutlanıyor. O nedenle insanlar, 2022 yılı dini bayramları ve tarihleri önceden öğrenip plan yapmak istemektedirler.
Dini bayramları ve tarihleri için takvim belirlemiştir. Bu yıl orucun tutulacağı Ramazan ayı 2 Nisan 2022 tarihinde başlayacaktır.

2022 YILI DİNİ GÜNLER TAKVİMİ

"<yoastmark

2022 Yılı Üç aylar ne zaman başlıyor?

Kameri takvimlerin 7.’incisi olan Recep ayı ile başlayan 3 aylar Şaban Ayı ile devam edecek ve ardından Mübarek Razaman ayına kavuşmamıza vesile olacaktır.

Üç ayların değerini ifade eden diğer bir önemli özellik ise beş mübarek kandil gecelerinden dördünün bu aylar içinde olmasıdır. Regaib kandili, Recep ayının ilk cuma gecesine, Mirac kandili, Recep ayının yirmi yedinci gecesine, Berat kandili, Şaban ayının on beşinci gecesine, Kadir gecesi ise Ramazan ayının yirmi yedinci gecesine rastlar.

2022 Yılı Üç Aylar Takvimi

Dini Günler - 3 Aylar Takvimi 2022 Muslumanlar.Net

Dini Günler – 3 Aylar Takvimi 2022 Muslumanlar.Net

Receb, Şaban ve Ramazan aylarının içersinde barından üç aylar 2022 yılı içersinde 2 şubat günü başlayacaktır. Dayanışma, yardımlaşma, ahlaki değerlerin artması gibi duyguların yoğunlukla yaşandığı üç aylar, Müslümanların affı mağfireti için büyük fırsattır. Allah’ın rahmetinin yeryüzüne indiği üç aylar, Müslümanların duygularını en yoğun şekilde yaşandığı günlerdir. Bu özel ayların içinde bulanan mübarek geceler, insanların kendilerini sorgulamaları, hayatın koşuşturmacasına ara vererek durup düşünmelerini, doğruyu yanlışı ölçüp biçmelerini sağlar. Kısacası Müslümanların bolca tefekkür etmesi gereken bir zaman dilimidir.

Bu aylarda bol bol istiğfar etmek, namaz kılmak, oruç tutmak, Kuran-ı Kerim okumak ve dua etmek yapılacak en güzel davranışlardandır. Gelin bizde Efendimiz a.s.v. gibi  şu duayı okuyalım: “Allah’ım bize recebi ve şabanı mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına ulaştır” amin.

Dini günlerde sitemizde islami sohbet adına online sohbetler edilip, konu belirlenip bilgi paylaşımları yapılmaktadır. Sizlerde islami sohbet lerimize katılabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir