Ana Sayfa » islamiyet » 2021 üç aylar ne zaman başliyor?

2021 üç aylar ne zaman başliyor?


2021 üç aylar ne zaman başliyor?

2021 üç aylar ne zaman başliyor?

Halk içinde mübarek üç aylar olarak tanınan, içerisinde Allahin ayı olan Recep, Sevgili peygamberimizin sav ayı olan Şaban ve Muhammed ümmetinin ayı olan Ramazan aylarının bulunduğu  2021 üç aylar ne zaman başlayacak?

Mübarek Üç ayların dinimiz islamdaki yeri ve bu aylarda tutulan oruçun hükmü nedir?
İslam dininde üç aylar olarak adlandırılan Recep, Şaban ve Ramazan ayları mübarek aylardandir.

Nitekim bu konuda Sevgili Peygamber efendimiz (s.a.v), üç ayların birincisi olan Recep ayı girdiğinde “Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” diye duada bulunmuştur.

Üç ayların sonuncusu olan Ramazanı Şerifte ise oruç tutmak farz-ı ayn dır.

Recep ve Şaban aylarında ise; Sevgili Peygamber efendimizin (s.a.v) diğer aylara kıyasla bu ayları daha fazla nafile oruçla geçirdiği, fakat Ramazan ayının dışında hiçbir ayın tamamını oruçla geçirmediği bilinmektedir.

Bu sebeple, Recep ve Şaban aylarının hepsinin ara vermeksizin oruçlu bir şekilde geçirilmesinin islami bir kaynağı yoktur. Fakat, sağlığı sıhhati yerinde olup güç yetirdiği durumda bu mübarek aylarda istediği kadar nafile oruç tutması kişinin kendi tercihindedir.

2021 üç aylar

2021 yılında mübarek üç aylar ne zaman başlıyor sorusuna gelirsek;

Gelişmiş ileri seviye teknolojilerle şems ve kameri yani ay ve güneş hareketlerini analiz eden, bu analizlere göre namaz vakitlerinin tayiniyle islami gün ve geceleri hesaplayan Diyanet İşleri Başkanlığı istatisklerine göre, içerisinde Recep, Şaban ve Ramazan aylarının bulunduğu mübarek üç aylar, Şubatın 13 ünde 2021 Cumartesi günü girecek.

Buna göre manevi feyz ve bereket ayları olan üç aylardan yararlanmak isteyen müslumanlar 12 Şubat Cuma’yı 13 Şubat Cumartesi’ye bağlayan akşam ile üç ayların ilk gününe giriş yapacak.

Hicri takvime göre mübarek üç ayların birinci ve 29 gün sürecek olan Recep ayının birinci günü miladi takvimde 13 Şubat 2021 ye denk gelmektedir.

3 ayların ikincisi olan ve 30 gün boyunca sürecek Şaban ayı ise 14 Mart 2021 Pazar günü girecek.

Üç ayların en sonuncusu ve 30 gün devam edecek olan Ramazan ayı ise 13 Nisan 2021 Salı günü girecektir.

Yükümlülük Şartlarını taşıyan her Müminin oruç tutması farzı ayn olan Ramazan ayı için inanlar, 12 Nisan Pazartesi gününü 13 Nisan Salı gününe bağlayan gece 2021 senesinin ilk teravih namazlarını idrak edicek ve imsak vakti olmadan sahura kalkıp 2021 senesinin ilk Ramazan orucuna niyet edecek.

Rabbim şimdiden tutmuş olduğumuz oruçlari ve tutacağımız oruçlari dergahı izzetinde kabul buyursun. Bizleri Ramazana ulaştırsın.

Selam ve dua ile..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir